Victocor

שקשוקה ירוקה

מצרכים למנה:

  • 2 גבעולי כרישה קצוצים
  • בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות עלי תרד/מנגולד ללא גבעול- שטופים וקצוצים
  • 125 מ"ל שמנת צמחית לבישול 5% שומן (חצי מיכל)
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • 2 כפות מים

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת רחבה על אש בינונית-קטנה ומאדים ב2 כפות מים בצל+ שום+ כרישה עד השחמה קלה
  2. מוסיפים את העלים+ את השמנת לבישול
  3. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט
  4.  מבשלים עד שהעלים רכים
  5. שוברים 2 ביצים, מכסים וממשיכים לבשל מספר דקות לפי מידת העשייה שאוהבים
  6. ניתן לאכול עם לחם קל/חלה קלה

ערכים:

250 קלוריות, 8 גרם פחמימה, 18 גרם חלבון, 16 גרם שומן

בתוכנית של טליה קפלן: חצי מנת חלבון+ מנת שומן