מרכיבים ל-10 קציצות:
לקציצות:
- 500 גרם בשר כתף בקר טחון
- פרוסת לחם קל ללא החלק הקשה, מפוררת לפירורים
- ביצה+ חלבון ביצה
- חצי כפית מלח, מעט פלפל
- ספריי שמן
לרוטב:
- 3 כפות רסק עגבניות ללא סוכר (120 גרם)
- כוס וחצי מים
- תבלינים: כפית מלח, כף פפריקה מתוקה, כפית כורכום, חצי כפית פלפל
אופן הכנה:
1- קציצות: לערבב את כל המרכיבים יחד בקערה, לגלגל לצורת קציצות קטנות
2- נאפה את הקציצות בתנור רבע שעה על 180 מעלות
3- רוטב: נוסיף את רסק העגבניות, התבלינים והמים, נבשל עשר דקות עד רתיחה
4- נניח את הקציצות בתוך הרוטב ונבשל כ-שעה דקות על אש בינונית
ערכים :
נחלק ל-10 קציצות: כל קציצה: 90 קלוריות, 3.2 גרם פחמימה, 12.5 גרם חלבון, 3 גרם שומן
2 קציצות = מנת חלבון