Victocor

איך לא לעלות במשקל בזמן סגר הקורונה?

שתף את הפוסט

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

נתחיל ב-למה אנחנו עולים\בסיכון לעלות?

2 סיבות עיקריות:

1- הפעילות הגופנית הבסיסית שלנו ירדה- כבר לא הולכים לרכב, לא יורדים במדרגות, לא הולכים בעבודה, לא הולכים לסופר כי יש משלוחים, לא הולכים עם הילד לפארק… אנחנו מוותרים בממוצע על 200 קלוריות כשביום-יום שלנו אנחנו שורפים אותם "על הדרך" מבלי להרגיש.

2- מנגד: אכילה עודפת של קלוריות כתוצאה משעמום וחוסר מעש.

אז איך נוכל בעצם למזער את העליה במשקל ואפילו להתחטב?

1- אכילה מתוך רעב ולא משעמום- לשים לב מאיזה סיבה אנחנו אוכלים? לשאול את עצמנו האם אני רעב או שמשעמם לי?

2- להזכיר לעצמנו כמה קל זה להשמין וכמה אנחנו עובדים קשה להתחטב\לרדת במשקל אז חבל להרוס הכל.

3- לא להגיע למצב של פיצוץ\פתיחת כפתור- להגיע לשובע נעים.

4- כנל לגבי רעב- לא להגיע למצב של רעב עצום שגורם לנו לאכול הרבה מבלי לחשוב.

5-לאכול 6 ארוחות מסודרות : בוקר, ביניים, צהריים, ביניים, ערב. כל 3 שעות- בין לבין להכריז על צום של מים בלבד מבלי לאכול ביס פה, ביס שם.

6- לרשום יומן אכילה -ניתן להשתמש באפליקציה MyFitnessPal \ see how you eat.

7- מי שרגיל להכנה מראש- להמשיך להכין תיק אוכל.

8- בכל ארוחה לשלב מים וירקות כדי להרגיש יותר שובע.

9- להפחית צריכת פחמימות – לא לאכול רק פחמימות–אלא לאכול תזונה מאוזנת שכוללת פחמימה, חלבון ושומן כדי להרגיש שובע וכמובן להקפיד על צריכת חלבונים כדי לשמר\ לבנות מסת שריר.

10- להישקל פעם בשבוע.

11- למדוד ג'ינס פעם בשבוע.

12- לקחת בפרופורציה ולעשות פעילויות מרגיעות כדי לא ליפול לאכילה רגשית בגלל סטרס- יוגה, אימון, נשימות, מקלחת נעימה.

13- מבחינת הילדים: מינון מתוקים\ אכילה ליד השולחן ללא מסכים\ להוות דוגמא\ במקום סלסלת שוקולדים לשים סלסלת פירות\ במקום להכין יחד מתוקים אפשר להנביט קטניות\ לחתוך ירקות ופירות\ לפנות להם את הסלון לטובת משחק בכדור כך שהם יהיו פחות בטלפון\ לצרף אותם לאימון שלכם.

15- לעלות את הפעולות הבסיסיות שלנו= לקום מהספה – ללכת עם שעון צעדים \אפליקציית צעדים\ לנקות\ לקחת את מדרגות בניין-גם יותר סטרילי\ לשחק עם הילדים בסלון\ הליכה בבית תוך כדי שמדברים בטלפון \ לצאת עם הכלב כמה פעמים ביום\ לשים מוזיקה ולרקוד.

16- להפחית זמן לאפייה- אם קשה להתמודד עדיף לא להכין.

אם בכל זאת מכינים- להכין ולחלק לשכנים\ להכין חצי ממרכיבי המתכון כדי שתצא כמות קטנה\ להכין ולארוז באריזות אישיות\ להכין תחליפים דלים בקלוריות- מתוך ספר המתכונים שלי.

17- להבריא מתכונים: קמחים יותר איכותיים= כוסמין\ קמח מלא\ שוקולד מריר איכותי\ להפחית בחצי כמות שמן וסוכר\ ניתן להשתמש בסוכר אפס קלוריות=סוויטאנגו או סוכרלוז או סוכרה דיאט \ אבקת חלבון במקום קמח- פחות פחמימה ויותר מועשר בחלבון.

18- להצטרף למסגרת תזונתית אצל דיאטן\ית קליני\ת- נשמח לוות אותך אצלנו בקליניקה.

19- לשמור על שיגרה : להכין לוז מובנה למהלך השבוע.

שיעבור בקלות!