מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
- 2 ביצים
- 3 כוסות גזר מגורד דק
- רבע כוס מים
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כפית קינמון
- 2 כפות טחינה
- כפית אבקת אפייה
- 5 אגוזי מלך מפוררים
- 6 כפות קמח/שיבולת שועל טחונה למרקם קמח (50 גרם)
- ממתיק: 2 כפות סוויטנגו/סטיביה (או יותר-לפי טעם)
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה
- מרססים בתרסיס שמן תבנית אינגליש קייק
- שופכים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות על שהעוגה משחימה
ערכים:
נחלק לעשר פרוסות- כל פרוסה: 71 קלוריות, 3.8 גרם פחמימה, 3.3 גרם חלבון, 3.7 גרם שומן
בתוכנית של טליה קפלן: 2 פרוסות= מנת פחמימה