מרכיבים ל-5 קערות מרק:
- 2 קופסאות שימורים תירס לייט, כולל הנוזל
- 5 כוסות מים (1 ליטר)
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצים
- כף רוטב סויה דל נתרן
- תבלינים: כפית מלח, 2 כפות אבקת מרק-אופציונלי
אופן ההכנה:
1- מאדים את הבצל והשום בסיר עם 2 כפות מים
2- מוסיפים את התירס כולל הנוזל
3- מוסיפים את התבלינים והסויה
4- מכסים במים
5- מבשלים במשך כ- 20 דקות על להבה בינונית
6- מסירים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר ידני
- אופציה לקישוט: עירית קצוצה
- ניתן להוסיף נטיפי ביצה למרק (לערבב ביצה בקערה, להזליף למרק החם עם מזלג)
ערכים:
נחלק ל-5 מנות: כל מנה: 70 קלוריות, 12 גרם פחמימה, 3 גרם חלבון, 1 גרם שומן
בתוכנית של טליה קפלן: חצי מנת פחמימה