Victocor

מרק עדשים

מרכיבים ל-6 מנות:

  • שקית עדשים ירוקות קפואות (800 גרם)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 סלרי קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 7 כוסות מים חמים
  • ספריי שמן
  • תבלינים: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק עוף-אופציונלי, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

1- קוצצים את הבצל והשום

2- מטגנים בכפית שמו את הבצל והשום

3- מוסיפים את העדשים הירוקות והתבלינים

4- מכסים במים

5- מבשלים במשך כ- 20 דקות על להבה נמוכה

6- מסירים חצי מהמרק מהאש – מצננים בצד

7- טוחנים את המרק במוט בלנדר ידני

8- מחזירים אל הסיר ומבשלים עוד 5 דקות

  • אופציה לקישוט: גבעול כוסברה

ערכים :

כל מנה: 70 קלוריות, 9 גרם פחמימה, 6 גרם חלבון, 1 גרם שומן

בתוכנית של טליה קפלן: חצי מנת פחמימה