מרכיבים ל-6 מנות:
- שקית עדשים ירוקות קפואות (800 גרם)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 סלרי קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 7 כוסות מים חמים
- ספריי שמן
- תבלינים: כף שטוחה כמון, כפית גדושה אבקת מרק עוף-אופציונלי, כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
1- קוצצים את הבצל והשום
2- מטגנים בכפית שמו את הבצל והשום
3- מוסיפים את העדשים הירוקות והתבלינים
4- מכסים במים
5- מבשלים במשך כ- 20 דקות על להבה נמוכה
6- מסירים חצי מהמרק מהאש – מצננים בצד
7- טוחנים את המרק במוט בלנדר ידני
8- מחזירים אל הסיר ומבשלים עוד 5 דקות
- אופציה לקישוט: גבעול כוסברה
ערכים :
כל מנה: 70 קלוריות, 9 גרם פחמימה, 6 גרם חלבון, 1 גרם שומן
בתוכנית של טליה קפלן: חצי מנת פחמימה