מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
- 3 ביצים
- כף שמן
- ממתיק: 2 כפות סוויטנגו/סטיביה (או יותר-לפי טעם)
- 1 כפית אבקת אפיה
- 6 כפות קמח/שיבולת שועל טחונה למרקם קמח (50 גרם)
- חצי כוס מיץ תפוזים מתפוז סחוט
- 2 כפות קליפת תפוז מגורדת (לא חובה)
אופן הכנה:
- להקציף חלבוני ביצה עם ממתיק, להוסיף את שאר המרכיבים
- לצקת את הבלילה לתבנית אינגליש קייק שרוססה מראש בספריי שמן
- להכניס לתנור שחומם מראש ל150 מעלות ל20 דקות
ערכים:
נחלק לעשר פרוסות: כל פרוסה: 54 קלוריות, 4 גרם פחמימה, 2.7 גרם חלבון, 2.7 גרם שומן
בתוכנית של טליה קפלן: 3 פרוסות= מנת פחמימה